بازار بورس تهران, تحلیل ها, سهام

تحلیل نئوویو شپدیس

تحلیل نئوویو شپدیس

سهام شرکت پتروشیمی پردیس با نماد شپدیس از فرودین ماه سال 1390 در بورس تهران عرضه شد. تاریخ انتشار تحلیل نئوویو شپدیس 29 مرداد ماه 1401 می باشد.

فقط با دیدن تصاویر و بدون خواندن متن از این تحلیل استفاده نکنید.

در تحلیل نئوویو شپدیس و در بررسی کش دیتا برای شناسایی ساختار کل، با پیچیدگی فراوان نمودار از همان ابتدای عرضه اولیه در سال 90 مواجه میشویم. بعلت نقض شدن قانون کامپلکسیتی ساختار در تحلیل نئوویو، امکان بررسی در کش دیتای تایم بالاتر امکان پذیر نمی باشد

موضوع بسیار مهمی که در تحلیل ساختار کل نمودار شپدیس می بایست در نظر بگیریم نوع حرکت های صعودی و نزولی نمودار است که در تصویر زیر در باکس های ترسیم شده مشخص کرده ایم.

این حرکت ها بصورت الگوی شتابدار نبوده و نکته مهم عدم بازگشت 61 درصدی در میانه روند نزولی در نمودار است. با توجه به این موضوع گزینه زمان می تواند برای شناسایی ساختار کل، در نمودار شپدیس، راه گشا باشد.

در بررسی زمانی با تناسب تقریبی شیارهای زمانی در روند های مشخص شده در باکس مواجه می شویم، به همین علت، گزینه شکل گیری الگوی دیامتریک محتمل ترین حالت ممکن خواهد بود.

از این الگوی دیامتریک سه موج ABD از آن را سپری کرده ایم و هم اکنون در موج چهارم E از آن هستیم. این موج با در نظر گرفتن قانون تشابه و تعادل، نیازمند صرف زمان متناسب با امواج قبلیست.

پس با این ذهنیت که الگوی موج E از دیامتریک ساختار کل، یک الگوی زمان بر می باشد به تحلیل ادامه میدهیم.

نکته آموزشی: ترسیم روند ها در نمودار کاملا شماتیک است بنابراین در بررسی و تحلیل همواره به تایم فریم دقت ویژه ای داشته باشید.

کش دیتای 6 ماه شپدیس

تحلیل نئوویو شپدیس در کش دیتا 2 هفته:

در تحلیل نئوویو شپدیس و در کش دیتای دو هفته موج  F را مورد بررسی قرار داده ایم.

مهمترین تکته در تحلیل روند نزولی، شناسایی انتهای الگوی قبلی صعودیست. با توجه به شناسایی حرکت پساالگویی در این نمودار، انتهای الگوی تمام شده ره سقف دی ماه سال 1400 در نظر گرفته ایم و می بایست با قطعیت بگوییم که سقف مرداد 99 به هیچ عنوان انتهای الگوی صعودی قبلی نمی باشد.

پس از یک نزول نسبتا تند و تیز در قالب یک حرکت دوگانه، با یک حرکت صعودی دوگانه ی دیگر مواجه می شویم که زمان نسبتا بیشتری را از موج قبلی سپری کرده است، در چنین حالتی اولین گزینه یک الگوی فلت می باشد.

اما در ادامه شمارش الگو متوجه همخوانی زمانی موج قبلی با موج اول نسبتا تند و تیز مواجه می شویم. نکته مهم روند صعودی بعدی (موج D) است که نه نتوانسته از سقف قبلی عبور کند و با توجه به ساید بودن روند حرکتی الگوی دیامتریک محتمل ترین حالت برای ادامه حرکت نمودار است.

این الگوی دیامتریک منطبق با مساله زمان در کش دیتای 6 ماهه و ساختار کل حرکت نمودار است. پس انتظار داریم که موج F با یک الگوی زیگزاگ به کار خود خاتمه داده و سپس با رشد قیمت در قالب یک کارکشن صعودی تا محدوده ماکزیمم 19000-20000 حرکت کند.

این ساختار اصلاحی با یک موج g به کار خود خاتمه خواهد داد و پس از آن وارد روند صعودی جدید از سوپر سیکل می شویم.

نکات مهم: موج f و g در کش دیتای دو هفته به صورت کاملا شماتیک ترسیم شده و می تواند هر الگوی :3 یا کارکشنی شکل بگیرد. هر چند که فاکتور زمان و قانون تشابه و تعادل محدودیت های لازم در این خصوص را اعمال می کند. پس توجه داشته باشید قیمت های مشخص شده در تصویر می تواند اندکی بالاتر و یا پایین تر ایجاد شود.

نمودار کش دیتا 2 هفته شپدیس

تحلیل تکنیکال کلاسیک شپدیس

در تحلیل تکنیکال کلاسیک شپدیس از چند زاویه به تایید تحلیل انجام شده می پردازیم.

اول) نمودار قیمتی در تایم فریم دوهفته پس از خروج از یک کانال تقریبا 10 ساله خارج شده. این خروج از کانال با پول بک همراه بوده و هم اکنون در حال تثبیت روی این کانال است. در نتیجه انتظار ریزش قیمتی در این نمودار وجود ندارد.

دوم) خط روند آبی رنگ محدوده بازگشتی نمودار را پس از شکست خط قرمز رنگ مشخص می کند که با توجه به زمان بر بودن الگوی اصلاحی (که در کش دیتای دو هفته بررسی شد) و سقف کانال معتبر 10 ساله انتظار برخورد به این خط آبی رنگ را طی یک سال آینده خواهیم داشت

سوم) واگرایی مشهود در تایم فریم دوهفته و همینطور در تایم فریم ماهانه تاییدیست بر خروج پول های بزرگ از این شرکت پس از کسب سود مجمع در دو ماه گذشته است و مطمئنا نزول قیمت را مطابق تحلیل نئوویو شپدیس به همراه خواهیم داشت.

آموزش: تحلیل تکنیکال کلاسیک صحیح تاییدی بر تحلیل روند نمودار است و از اهمیت بالایی بعنوان ابزار های تحلیلی برخوردار میباشد. 

تایم فریم دو هفته شپدیس

بررسی فاندامنتال شپدیس

در بررسی فاندامنتال شپدیس، به ریسک های سیستماتیک و غیر سیستماتیک این شرکت می پردازیم.

1- در بررسی صورت های مالی شپدیس، گزارشات سود سازی بسیار خوبی از این شرکت در کدال منتشر می شود. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد، روند این درآمد هاست که به شکل نامحسوسی رو به کاهش است. البته این روند رو به کاهش به نسبت سال مالی گذشته می باشد. که دلیل آن را در سطر های بعدی توضیح خواهیم داد.

2- نکته مهم دیگر در پتروشیمی شپدیس تناسب درآمد شرکت با قیمت های جهانی محصولات است. از طرفی با افزایش درآمد شاهد افزایش قیمت سهام شرکت هستیم که به ما نشان می دهد نمودار قیمتی شپدیس در دو سال گذشته، همبستگی بسیار عجیبی با قیمت جهانی اوره دارد. با توجه به در پیش گرفتن سیاست های انقباضی بانک های مرکزی دنیا و همچنین تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر بحث کشاورزی، انتظار کاهش قیمت اوره را در سال آینده میلادی خواهیم داشت.

3- چین به عنوان بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده اوره در جهان است. طبق آمار بانک جهانی، پیش بینی می شود که نرخ رشد اقتصادی چین در شش ماه دوم سال میلادی بصورت چشمگیری رو به کاهش باشد. از طرفی با مواجه شدن این کشور با بحران خشکسالی و کاهش حجم تولید محصولات زراعی انتظار می رود این کشور، اوره مازاد تولیدشده خود را در بازارهای هدف عرضه کند که این موضوع باعث کاهش قیمت اوره در جهان خواهد شد. این اتفاق بسیار محتمل و قابل پیشبینیست.

4- با توجه به محتمل شدن شکل گیری توافق برجام، و در ادامه آن کاهش و تثبیت قیمت ارز آزاد و نیمایی در بازه زمانی مشخص و کوتاه مدت، و با توجه به بررسی های میدانی شرکت تحلیل گران برتر سرمایه، انتظار می رود شرکت از این فرصت استفاده کرده و سود ناشی از فروش خود را (که اتفاقا با کاهش قیمت همراه است) به تامین ذخیره انبار تجهیزات خود تخصیص دهد که در صورت افزایش مجدد قیمت ارز، با مشکل تامین تجهیزات مواجه نشود. این موضوع نشان میدهد برای رشد سودآوری شرکت می بایست تا روند جدید سیکل تورمی منتظر باشیم.

6- محل تامین آب پتروشیمی پردیس از دستگاه آب شیرین کن می باشد. در طرح توسعه ابتدایی قرار بود ظرفیت این آب شیرین کن منطبق بر ظرفیت تولید باشد که به دلیل تحریم ها و عقب نشینی پیمانکار خارجی، این اتفاق میسر نشد، همین موضوع باعث کاهش ظرفیت تولید این شرکت و تعطیلی بخشی از خط تولید آن گردید و اگر افزایش نرخ های جهانی در دوران پساکرونا و در نتیجه افزایش سودآوری نبود چه بسا این شرکت با مشکل عدیده ای مواجه می شد. همین موضوع می تواند موجب افزایش هزینه های استهلاک در صورت های مالی در ماه های آتی باشد که قابل پیشبینیست.

با توجه به موارد طرح شده می توان گفت تحلیل نئوویو شپدیس، در باکس زمانی مشخص شده در کش دیتای شش ماهه کاملا منطقیست و این موضوع منطبق با ریسک های مطرح شده در پتروشیمی های تولید اوره به خصوص شپدیس می باشد.

مقایسه نمودار اوره با پتروشیمی شپدیس

توصیه به سهامداران

اگر سهامدار این شرکت هستید بدون طمع کردن برای فروش در قیمت های بالاتر در اولین موقعیت مناسب از نماد شپدیس خارج شوید

توصیه به سرمایه گذاران

برای سرمایه گذاری کوتاه مدت و میان مدت و بلند تا پایان سال 1400 توصیه نمی شود.

جمع بندی به زبان ساده

با توجه به تحلیل نئوویو شپدیس و توضیحاتی که داده شد در صورت نزول قیمت سهم تا محدوده های مشخص شده در تصویر کش دیتای دوهفته، می توانید به عنوان گزینه مناسب خرید کوتاه مدت یک ماهه توجه داشته باشید.

کد کوتاه این مطلب : https://irantbs.com/?p=4055

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *