بازار بورس تهران, تحلیل ها, سهام

تحلیل نئوویو شبندر

تحلیل نئوویو شبندر

سهام شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس در تیرماه سال 1391 به بازار سرمایه عرضه شد. تاریخ انتشار تحلیل نئوویو شبندر 22 آبان ماه 1401 میباشد.

فقط با دیدن تصاویر و بدون خواندن متن توضیحات، از این تحلیل استفاده نکنید.

در تحلیل نئوویو شبندر و در نگاه اولیه، با توجه به زمان صرف شده در امواج نزولی و صعودی تا پایان سال 94 و همینطور درصد بازگشت نمودار، به سمت شناسایی یک الگوی تصحیحی غیر استاندارد هدایت می شویم، اما نکته حایز اهمیت عدم همخوانی این الگوی تصحیحی غیر استاندارد با سیکل های تورمی و تحلیل نمودار شاخص کل می باشد.

در نتیجه با توجه به کارکشن بودن سه موج صعودی و همینطور تشابه زمانی در دو موج اول، گزینه سوپر سیکل نمودار شبندر یک الگوی دیامتریک است که هم اکنون در موج D از این دیامتریک بزرگ قرار داریم. در ادامه  تحلیل نئوویو شبندر و در کش دیتای تایم فریم پایین تر، به بررسی موج D می پردازیم.

کش دیتا 6 ماهه شبندر

تحلیل نئوویو شبندر در کش دیتا 3 ماهه:

در کش دیتای سه ماه تحلیل نئوویو شبندر، یک حرکت نزولی نسبتا تند و تیز در قالب یک الگوی دوگانه (یا حتی سه گانه) به عنوان اصلاح قیمتی در نظر گرفته ایم که با توجه یه عدم پاس شدن قانون تشابه و تعادل نسبت به موج صعودی قبلی، نمیتوان این نزول را انتهای اصلاح در نظر گرفت.

در نتیجه این کارکشن نزولی را موج (A) از موج D دیامتریک سوپر سیکل در نظر گرفته ایم.

در ادامه و با توجه به زمان صرف شده موج (A) از D، و حرکت صعودی ایجاد شده تا سقف الگوی قبلی، ساختار موج D دیامتریک را یک الگوی فلت شناسایی کرده و بعد از بررسی موج (B) به راحتی متوجه می شویم که نمودار در حال حرکت در یک الگوی دیامتریک زیگزاگ قرار دارد.

نکته آموزشی: با توجه به عدم پاس شدن قوانین الگوی مثلث، به هیچ عنوان نمیتوان موج B را مثلث و تمام شده در نظر گرفت،

هم اکنون در موج f از (B) از D قرار داریم که پس از نزول دو هفته ای و احتمالا به صورت زمانی و نه چندان قیمتی، یک موج صعودی دیگر به عنوان موج g برای اتمام موج (B) را انتظار داریم.

با اتمام این موج صعودی آخر، انتظار یک روند نزولی به عنوان موج C و در قالب پول بک به سقف قبلی را طی یک زمان یک ساله با نوسانات بسیار زیاد انتظار داریم.

در تصویر زیر دو روند با دو سقف قیمتی مشخص شده که که نظر تیم تحلیل گران برتر سرمایه فلش های پایین تر است. در ادامه و در پرایس اکشن مشخص تر خواهیم کرد.

کش دیتا 3 ماهه شبندر

تحلیل تکنیکال کلاسیک شبندر:

در تحلیل تکنیکال کلاسیک شبندر در تایم فریم ماهانه، به چند مهم اشاره میکنیم.

نکته اول) خط روند صعودی از ابتدای نمودار تاکنون که با توجه به تایم فریم بالا، بسیار معتبر بوده و بنظر میرسد در ادامه روند ساختار D سوپرسیکل، با این خط روند تماس داشته باشیم. البته شیب برخورد به این ترند لاین بعید است که بصورت تند و تیز و شارپ باشد.

نکته دوم) در اندیکاتور ایچیموکو، خط چیکو، با برخورد به نمودار، نشان از یک صعود کوتاه و در ادامه نزول را خواهد داد.

نکته سوم) گپ ایجاد شده در ابر کومو و تشکیل ابر قرمز رنگ کوچک میل نمودار به نزول را در روند آتی تایید میکند.

موارد گفته شده در تحلیل تکنیکال کلاسیک، منطبق با تحلیل نئوویو شبندر می باشد.

نمودار شبندر در تایم فریم ماهانهتحلیل نئوویو شبندر

نمودار پرایس اکشن شبندر :

در نمودار کوتاه مدت شبندر انتظار می رود پس از اصلاح قیمت تا حداکثر 8500 ريال یک روند صعودی تا حداکثر تا محدوده 13000-14000 ريال را در پیش داشته باشیم.

توجه داشته باشید که قیمت های مشخص شده به هیچ عنوان قیمت های دقیق نمی باشند و هدف از انتشار این تصویر نشان دادن تارگت های حداکثری برای جلوگیری از گمراهی سهامداران خرد است. این تصویر منطبق بر تحلیل نئوویو شبندر می باشد.

نمودار شبندر در تایم فریم روزانهتحلیل نئوویو شبندر

تحلیل فاندامنتال شبندر

در صورت های مالی منتهی به 1400/06/31 عمده دليل افزایش سودآوری، تغييرات نسبت به دوره ی مشابه سال گذشته، افزايش ميزان خوراک و توليدات، افزايش نرخ های جهانی خوراك و توليدات، و افزايش نرخ تسعير ارز گزارش شده است.

باید توجه داشت  كه نرخ فروش فرآوردهها، تابعي از نرخ های جهانی و نرخ تسعير ارز است و با تغيير هر يك از متغيرهای ذكر شده، هزينه ی خوراك و درآمد فروش فرآورده نيز تغيير ميكند

اما نکته مهم در عملیات سود سازی پالایشگاه بندرعباس، نسبت چشمگیر سودآوری تولید بنزین و گازوییل نسبت به سایر محصولات است و باید بگوییم عمده درآمد شرکت از محل فروش این دو محصول است،

همچنین بر خلاف تصور عموم از صادراتی محور بودن این شرکت باید گفت، که بیش از 70 درصد درآمد شرکت، از بازار داخل تامین می شود و تنها 30 درصد محصولات تولیدی صادر می شود.

با این تفاسیر با توجه به اعلام رسمی دولت در عدم افزایش قیمت حامل های انرژی و از طرفی افزایش هزینه های عملیاتی در اثر تورم سالانه انتظار می رود تا زمان افزایش نرخ حامل های انرژی توسط دولت، با روند کاهشی سودآوری حاصل از فروش شرکت روبرو باشیم.

از طرفی با توجه به تحلیل نفت برنت و انتظار کاهش قیمت نفت در بازه ی یک سال پیش رو، انتظار کاهش قیمت حامل های انرژی در جهان و بالطبع کاهش سودآوری شرکت از محل صادرات محصولات باشیم.

هرچند که در پیش بینی گزارش تفسیری مدیریت اهداف بزرگتری را برای سودآوری متصور شده اند.

جمع بندی

با توجه به موارد توضیح داده شده در تحلیل نئوویو شبندر و همچنین بررسی صورت های مالی این شرکت، باید گفت نماد شبندر یک نماد بسیار کم ریسک برای سرمایه گذاری در بازه ی بلند مدت دو ساله  می باشد.

توصیه به سهامداران

با توجه به تحلیل نئوویو شبندر، اگر سهامدار هستید توصیه به سهامداری تا محدوده 13000 را با درنظر گرفتن شرایط روزانه بازار را داریم و اگر قصد خرید این نماد را دارید توصیه می شود از محدوده قیمتی 9000 ريال اقدام به خرید به صورت پله ای با هدف 8500 را مد نظر قرار دهید

محدوده کم ریسک برای خرید: محدوده 8500 ریال
محدوده پر ریسک برای خرید:  بالاتر از 10000 ریال

خرید به قصد سرمایه گذاری سه تا نه ماهه در قیمت های گفته شده مناسب است.

 

تحلیل توسط  امین شجاعی .

کد کوتاه این مطلب : https://irantbs.com/?p=4106

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط